måndag 25 maj 2015

Dajm och jordnötskaka

Tänkte att jag skulle dela med mig av en kaka som är "skitgod" att ha med sig på utflykter. På mina fjällturer på vintern finns den alltid med för den ger så mycket energi.
Dessutom är den ganska hållbar av sig.
Man kan tycka att den är lite omständlig att göra, med 3 gräddningar men den som väntar (arbetar) på något gott väntar aldrig för länge......
Receptet då???
Här kommer det!


Dajm och jordnötskaka

2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
0,5 dl citronsaft
25 gr smält smör/margarin
100 gr dajmkulor

Glasyr:

80 gr smör/margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk el vatten
2 1/2 dl jordnötter

Smöra och strö kokos eller ströbröd i en 1 1/2 liters form med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker poröst.
Vänd ner mjöl, bakpulver, matfett, rivet skal och citronsaften.
Grädda i mitten av ugnen i 7 min i 175 graders värme.
Ta ut och strö över dajmkulorna (tryck till dom lätt med en gaffel).
Grädda 15 min.
Under tiden blanda alla ingredienserna till glasyren förutom jordnötterna och
värm i en kastrull på svag värme tills det tjocknat. Tillsätt sedan jordnötterna.
Ta ut kakan igen och bred över glasyren och grädda i 20 min.

Lycka till!!!



1 kommentar: